Shipsonic: Electronische antifouling


 shipsonic_lElektronische antifouling is gebaseerd op ultrasone geluidsgolven met specifiek afgeregelde frequenties. Het systeem bestaat uit een control box met een of meer transducers die aan de binnenkant van de van de huid worden bevestigd met behulp van een speciale ring /wartel met schroefdraad. De wartel is verlijmd aan de binnenkant van de romp. Gaten boren in de romp is niet nodig en het schip hoeft voor plaatsing van de transducers dus niet het water uit!

De Shipsonic is speciaal ontworpen om de reeds aanwezige algen te vernietigen en aangroei van algen te voorkomen. Het voorkomt ook de aangroei van schelpdieren en zeepokken. De Shipsonic produceert meerdere ultrasone geluidsgolven die zich voortplanten door polyester, staal, aluminium en water. Deze ultrasone geluidsgolven zijn het wapen tegen de aangroei! Afhankelijk van de bootlengte worden 1 of meer transducers geplaatst. Een transducer heeft een bereik van circa 10 meter waterlijn. Binnen deze straal blijft het schip volledig vrij van aangroei. Voor grotere schepen (off shore) zijn zwaardere systemen (HDS) leverbaar. Zie onderstaande tabel voor het systeem dat u nodig hebt.

Inbouw / Montage

Het inbouwen van de Shipsonic vergt een bepaalde mate van expertise om het optimale resultaat te bereiken. De transducers moeten op een vlak (gemaakt) stuk van de huid geplaatst worden. Een vereiste voor optimale werking is dat de transducers maximaal contact met de huid hebben.

Wij leveren de Shipsonic Systemen alleen inclusief inbouw door een van onze monteurs. Zo bent u en zijn wij er van verzekerd dat u jarenlang plezier beleeft aan ons product!

 

lengte waterlijn    typeAantal transducers   Verkoopprijs   Installatie kosten   Totale prijs
tot 10 meterShipsonic 10; 12/24 V1€ 990,-€ 225,-€ 1.215,-
10 tot 15 meterShipsonic 20; 12/24 V2€ 1.450,-€ 275,-€ 1.725-
15 tot 25 meterShipsonic 30; 12/24 V3€ 1.950,-€ 300,-€ 2.250,-

Shipsonic in gebruik

Het behouden van een schoon onderwaterschip gedurende het seizoen is niet alleen buitengewoon prettig aan het eind van het seizoen, maar levert voor (snelle) motorschepen ook een substantiële brandstofreductie op. Zeiljachten behouden gedurende het seizoen hun prestaties.

 


downloadNa installatie kan de Shipsonic direct worden geactiveerd d.m.v. de schakelaar op de controlbox. De transducer geeft eenmalig een licht klikkend geluid af en de ultrasone geluidsgolven worden door de scheepshuid overgebracht op het water.

De Shipsonic gebruikt ongeveer 5 Watt  (2,5 Ah, 3Ah piek) bij 12 volt per transducer en dient altijd aan te staan. Het is raadzaam om het schip, wanneer het niet aan de walstroom ligt, te voorzien van een extra energiebron, zoals bijvoorbeeld een zonnepaneel.

Shipsonic altijd "up" met Ganz solar panels

Het is van groot belang dat het Shipsonicsysteem altijd draait. Is dat niet het geval dan is het onderwaterschip niet meer optimaal beschermd. Met de semi flexible solar panels van Ganz bieden wij een simpele maar doeltreffende oplossing om de accu's altijd in optimale conditie te houden en van voldoende energie te voorzien om de Shipsonic "up" te houden. De panelen kunnen permanent of tijdelijk worden geplaatst. De panelen zijn in een "heavy duty" coating gegoten zodat er gemakkelijk over heen gelopen kan worden zonder de collectoren te beschadigen. De beschermende laag dient ook als goede bescherming wanneer de panelen opgeborgen worden in een (rommelige) ganz solarpanelsbakskist.Untitled-1

Ervaringen van gebruikers

View all testimonials